2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Matematik Bölümü Açılış Töreni
11 Ekim 2021 | 13:56

 

Program saat 10.00’da  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programın Açılış Konuşmasını Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Suat KIYAK Üniversitemiz Hastanesinde tedavi görmekte olduğundan Dekan Yardımcımız/Dekan Vekili Prof. Dr. Belma ASLIM yaptı. Yeni döneme başlanması nedeniyle mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Belma ASLIM Fakültemizi tanıtarak fiziki kapasite, öğrenci ve öğretim elemanı sayıları, geçen yıl okutulan ders sayıları ile Fakültemiz dışında ders vermek üzere görevlendirilen öğretim üyesi sayıları, Fakültemiz öğretim elemanlarının akademik çalışmaları, öğrencilerimize destek olmak amacıyla oluşturulan birim ve komiteler, Fakültemizde gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Fakültemiz Biyoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekiye SULUDERE’nin “Mikrodünya ve Sanat” başlıklı sunumunda katılımcılara “sunacağı görüntülerin bir kısmının G.Ü. Fen Fakültesi Laboratuvarlarında incelediği örneklerden seçildiğini” ifade etti. Bazı resimlerin mikroskop firmalarının yaptıkları yarışmalarda derece alan görüntüler olduğunu, bazı resimlerin ise biyolojik yapıların görüntülerinden yararlanarak yapılan sanat eserlerine ait olduğunu ve bu görüntüleri kullanabilmek için kendilerinden izin aldığını ve erişim adreslerini beyan ettiğini vurguladı.

Saat 14.30 da Matematik Bölümü öğrencilerimize “Bilen Kazanır Yarışması” etkinliği düzenlendi ve yarışmayı kazanan öğrencilere Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Naim TUĞLU tarafından bölümümüz öğretim üyeleri Prof. Dr. Dursun TAŞCI, Prof. Dr. Adil MISIR, Prof. Dr. Şerife BÜYÜKKÖSE, Doç. Dr. Gürhan İÇÖZ, Doç. Dr. Bayram ÇEKİM ve Doç. Dr. Aytekin B.ÇIBIK hocalarımızın yazmış oldukları kitaplar hediye edildi.

Katılımcılara saat 15.00 da canlı müzik dinletisi eşliğinde ikramlar yapılarak, saat 16.00 da öğrencilerimiz oryantasyon programlarının yapılacağı 75. Yıl Konferans Salonu ve sınıflara yönlendirildi.

r1

r3

r2

 

background image