14 Mart Dünya Matematik Günü Etkinliği düzenlendi
16 Mart 2022 | 17:35

14 Mart Dünya Matematik Günü Etkinlikleri kapsamında, Bölümümüz ve Matematik Topluluğunun organize ettiği Ankara Özel Hareket Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, sorumlu öğretmenleri, bölümümüz öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla program düzenlendi. Saat 11:00’da kampüsümüze gelen lise öğrencilerine bölümümüz Matematik Topluluğu öğrencilerimiz ve asistanlarımız eşliğinde Üniversitemiz gezdirildi, Fakültemiz ve Bölümümüz tanıtıldı. Saat 12:00’da Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve açılış konuşmasından sonra Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Esra KIR ARPAT tarafından Matematik Bölümü hakkında sunum yapıldı. Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahri TURAN katılımcılara “Sonsuzluğa Açılan Kapı” adlı bilimsel konuşma yaptı. Matematik konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin gösteriminden sonra birinci olan öğrencimiz Betül GÜRCAN’a ödülü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naim TUĞLU tarafından verildi. Program sonrasında katılımcılara çeşitli ikramlar sunulmuş, bahsi geçen lisenin öğrencileriyle bölümümüz akademik personeli bir araya gelerek tanışma konuşma ortamı oluşturulmuştur. Lise öğrencilerinin bölümümüzdeki ders işlenişini tanımaları için iki derse dinleyici olarak katılmaları sağlanmıştır. Ders bitiminde saat 14:30’da öğrenciler ve öğretmenleri kampüsümüzden uğurlayarak program sona ermiştir.

Lisenin instagram sayfasında paylaşılmıştır.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1