Ders Kayıtlarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar (Lisans)
4 Şubat 2020 | 15:09

DERS KAYITLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1) İki şubeli derslerde öğrenci numarası tek olan öğrenciler 1. şubeyi (A şubesi), çift olan öğrenciler 2. şubeyi (B şubesi) seçeceklerdir.

Ders üç şubeli ise öğrenci numarasının sonu 0-1-2 olanlar 1. şubeyi (A şubesini), 3-4-5 olanlar 2. Şubeyi (B şubesini), 6-7-8-9 olanlar ise 3. şubeyi (C şubesini) seçeceklerdir.

Bu kural, dersi alttan alan öğrenciler için çakışma olması durumunda, dersin hocası ile görüşülüp onayı alındıktan ve danışman tarafından kontrol edildikten sonra uygulanmayabilir.

2) İkinci Öğretim programına kayıtlı öğrenciler ders seçimini normal öğretim programından yapacaklardır.

3) Normal olarak alınması gereken yarıyılda alınmamış olan veya alınmış fakat başarılı olunmamış dersler, o derslerin verildiği ilk yarıyılda, en alt yarıyıldan başlayarak, öncelikle alınmak zorundadır. Ancak, danışmanın onayıyla tüm eğitim-öğretim dönemleri boyunca alt yarıyıl derslerinden sadece biri, bir kez ertelenebilir.

4) Karnesinde görülen zorunlu dersleri ve 240 AKTS yi tamamlayan öğrenciler mezun olabilecektir.

5) Zorunlu dersleri tamamladığı halde 240 AKTS ye ulaşamayan öğrencilerin toplam AKTS yi tamamlamak için fazladan mesleki seçmeli derslere kayıt yaptırmaları gerekir.

6) 1. Sınıf Bahar Döneminde 7 zorunlu ders ve 1 mesleki seçmeli ders başarılmalıdır.

7) 2. Sınıf Bahar Döneminde 5 zorunlu ders, 1 mesleki seçmeli ders ve 1 alan dışı seçmeli ders başarılmalıdır.

8) 3. Sınıf Bahar Döneminde 5 zorunlu ders ve 1 mesleki seçmeli ders ve 1 mesleki olmayan seçmeli ders başarılmalıdır.

9) 4. Sınıf Bahar Döneminde 2 zorunlu ders ve 4 mesleki seçmeli ders başarılmalıdır. Bu eğitim-öğretim yılında zorunlu ders olan ENG 402 İleri Dil Becerileri II dersi açılmayacağından senato kararı gereğince bu derse karşılık gelen AKTS kredisi fazladan mesleki seçmeli ders seçilerek tamamlanacaktır.

11) Seçmeli ders kontenjanları bölüm başkanlığı tarafından dersin hocasına sorularak aşamalı olarak artırılacaktır.

12) Kayıt sürecinde eklenebilecek duyurulara ulaşabilmek için bölüm web sayfasının takip edilmesi gerekmektedir.

Müfredat programına ulaşmak için tıklayınız.

Ders programına ulaşmak için tıklayınız.