Ders Kayıtları Hakkında Önemli Duyuru
2 Ekim 2020 | 13:48

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıt İşlemleri Takvimi

2-6 Ekim 2020

Önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin ders kayıtları (Kayıtlar elektronik ortamda yapılacak ve 2 Ekim 2020 günü saat 8:30’da başlayıp 6 Ekim 2020 günü saat 23:59’da sona erecektir. Öğrenim süresini aşan ve ikinci öğretim öğrencileri katkı payı ve öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra kayıt yapacaklardır.)

6-7 Ekim 2020

Önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin etkileşimli danışman onayları (7 Ekim 2020 günü saat 23:59’da sona erecektir.)

19-20 Ekim 2020

Ders ekleme-bırakma (öğrenci-danışman etkileşimli)

10 Aralık 2020

Önlisans ve lisans öğrencilerinin danışman onayıyla dersten çekilmeleri

Öğrenci Ders Kayıt İşlemleri Rehberi

Ders Kayıt İşlemleri ve Örnek Video

Öğrenci İşleri Dairesi Yardım Masası Hakkında Duyuru

DERS KAYITLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1) İki şubeli derslerde öğrenci numarası tek olan öğrenciler 2. şubeyi (B şubesi), çift olan öğrenciler 1. şubeyi (A şubesi) seçeceklerdir.

Ders üç şubeli ise öğrenci numarasının sonu 0-1-2 olanlar 1. şubeyi (A şubesini), 3-4-5 olanlar 2. Şubeyi (B şubesini), 6-7-8-9 olanlar ise 3. şubeyi (C şubesini) seçeceklerdir.

Bu kural, dersi alttan alan öğrenciler için çakışma olması durumunda, dersin hocası ile görüşülüp onayı alındıktan ve danışman tarafından kontrol edildikten sonra uygulanmayabilir.

2) İkinci Öğretim programına kayıtlı öğrenciler ders seçimini normal öğretim programından yapacaklardır.

3) Normal olarak alınması gereken yarıyılda alınmamış olan veya alınmış fakat başarılı olunmamış dersler, o derslerin verildiği ilk yarıyılda, en alt yarıyıldan başlayarak, öncelikle alınmak zorundadır. Ancak, danışmanın onayıyla tüm eğitim-öğretim dönemleri boyunca alt yarıyıl derslerinden sadece biri, bir kez ertelenebilir.

4) Karnesinde görülen zorunlu dersleri ve 240 AKTS yi tamamlayan öğrenciler mezun olabilecektir.

5) Zorunlu dersleri tamamladığı halde 240 AKTS ye ulaşamayan öğrencilerin toplam AKTS yi tamamlamak için fazladan mesleki seçmeli derslere kayıt yaptırmaları gerekir.

6) 1. Sınıf Güz Döneminde 8 zorunlu ders başarılmalıdır.

7) 2. Sınıf Güz Döneminde 5 zorunlu ders, 1 mesleki seçmeli ders ve 1 alan dışı seçmeli ders başarılmalıdır.

8) 3. Sınıf Güz Döneminde 6 zorunlu ders ve 1 mesleki seçmeli ders başarılmalıdır.

9) 4. Sınıf Güz Döneminde 2 zorunlu ders ve 4mesleki seçmeli ders başarılmalıdır.

10) ENG-101 İngilizce 1, ENG-201 İngilizce 3,  ENG-301 İngilizce 5,  ENG-401 İleri Dil Becerileri I dersleri 2017 ve sonrası girişli öğrenciler içindir.  2017 öncesi girişli öğrenciler bu dersler yerine mesleki seçmeli dersler alarak AKTS kredilerini tamamlamalıdır.

12) Seçmeli ders kontenjanları bölüm başkanlığı tarafından dersin hocasına sorularak aşamalı olarak artırılacaktır.

13) Kayıt sürecinde eklenebilecek duyurulara ulaşabilmek için bölüm web sayfasının takip edilmesi gerekmektedir.

Güncellenen müfredat programına ulaşmak için tıklayınız.

Ders programına ulaşmak için tıklayınız.