Başvuru Kriterleri

Y. Dil ≥ 65

Lisans Not Ort. ≥ 3,0

Yüksek Lisans İçin Başvuru Kabul Edilen Lisans Programları

Matematik, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, İstatistik-Matematik, Makine Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Matematik-Bilgisayar, Uygulamalı Matematik, Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar. (Yüksek Lisans ve Lisans Sonrası Doktora programlara kabul edilen öğrenciler için Matematik bölüm mezunlarının (Astronomi ve Uzay Bilimleri (Astromatematik), Matematik Mühendisliği, Matematik Öğretmenliği, İstatistik-Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar Öğretmenliği) dışında farklı fakülte ve bölümlerden mezun öğrencilere bilimsel hazırlık uygulanır).

Doktora İçin Başvuru Kabul Edilen Yüksek Lisans Programları

Astronomi ve Uzay Bilimleri, Cebir ve Sayılar Teorisi, Fen ve Matematik Alanları Eğitimi, Fen ve Matematik Eğitimi, Fen ve Matematik Eğitimi Matematik Öğretmenliği, Geometri, Matematik, Matematik Eğitimi, Matematik-Bilgisayar, Matematik Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri.

Lisans Sonrası Doktora İçin Başvuru Kabul Edilen Lisans Programları